מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ת"ק 006902/03 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ת"ק 006902/03

תאריך פרסום : 22/09/2005 | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות בתל אביב
006902-03
16/11/2003
בפני השופט:
חנה פלינר

- נגד -
התובע:
ארונוביץ ליאור
הנתבע:
חב' החשמל -מחוז דן
פסק-דין

עובדות התביעה:

1.         ביום 26.1.03 התבצעה באזור מגורי התובע הפסקת חשמל, במסגרת עבודות יזומות של הנתבעת.

2.         התובע טען כי הפסקת חשמל זו גרמה למכת חשמל בדירתו שכתוצאה ממנה נשרפו רכיבים בשני המחשבים שברשותו המותקנים בדירתו.

3.         התובע תבע את הסכום של 5,398 ש"ח, המורכב מעלות התיקון עבור החלפת הרכיבים (3,036 ש"ח), עלות הזמנת שחזור המידע (1,239 ש"ח), הפסד ימי עבודה, הוצאות משפט ועוגמת נפש (1,123 ש"ח).

4.         לתמיכה בתביעתו, צירף התובע חוות דעת מקצועית של חברת IVORY   ולפיה:

" הרינו לקבוע על פי סוג הנזקים ברכיבים הנ"ל כי מרב הסבירות לכך שהרכיבים ניזוקו כתוצאה מקפיצת מתח בעוצמה חזקה באספקת החשמל".

עוד צרף התובע אישור מהחברה הנ"ל כי כל הרכיבים אשר היו מותקנים אצל התובע היו חדשים, מקוריים, איכותיים ועומדים בכל התקנים הנדרשים.

5.         לפיכך, תבע התובע את סכום הנזק בסכום כולל של 5,398 ש"ח.

ההגנה:

6.         הנתבעת טוענת כי הינה גוף הפועל על פי חוק משק החשמל 1996, על פי אמות המידה לצרכנים כפי שנקבעו על ידי הרשות לשירותים ציבוריים וכן לפי תקנות מכח חוק החשמל-1954.

כמו כן טענה הנתבעת כי היא פועלת על פי הוראות ונוהלים פנימיים המחייבים אותה, וכי במקרה הנדון פעלה על פי כל הכללים והחוקים המחייבים וכי בפעילותה לא נפל רבב.

7.         לגבי עובדות המקרה טענה הנתבעת כי במועד קרות הנזק [26/1/03], נערכה הפסקת חשמל מתוכננת בקו מתח המזין בין היתר את בנין מגוריו של התובע.

9.         הנתבעת טענה כי ניתוק וחיבור  קו מתח גבוה הינה פעולה מקובלת ושגרתית במערכת של תפעול רשתות חשמל ואין בה  כדי לגרום לעליות חריגות במתח האספקה, מעבר לתופעות מעבר הידועות והבלתי נמנעות, ולכן אין הספקת חשמל גורמת לנזקים  למכשירי חשמל תיקנים ותקניים.

10.       הנתבעת הפנתה את בית המשפט לאמות המידה אשר פורסמו על ידי הרשות לשירותים ציבורים חשמל, שם נקבע כי הפסקת חשמל וחיבור חשמל בודד מחדש בגמר ההספקה אינה תקלה המזכה בפיצוי.

11.       עוד טענה הנתבעת כי מחשבי התובע שניזוקו הינם בגדר ציוד אלקטרוני רגיש לתופעות מעבר וניחן באמצעים סבירים להגן על חיבור זה. על התובע היה לנקוט באמצעים אלה.

כן טענה הנתבעת , כי העובדה שרק מחשב התובע ניזוק ולא יתר המכשירים החשמליים שבביתו וכן כי לא היו תלונות מדיירים אחרים, מחזקת את המסקנה כי הנתבעת פעלה כיאות.

12.       לסיכום טענה התנבעת כי פעלה ביעילות ובסבירות במסגרת החוקים והנהלים המחייבים, וכי התובע לא הרים את נטל ההוכחה המוטל עליו ולא תמך את טיעוניו בחוות דעת מקצועית.

13.       הנתבעת צירפה לכתב הגנתה חוות דעת של מהנדס חשמל אשר סומנה  כנספח ד'.

העדויות והראיות:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ